En del av mitt hjärta har brustit

För några veckor sen var jag hos veterinären med min katt Lycka, jag misstänkte att hon hade urinvägsinfektion, jag hade rätt. Hon fick medicin och verkade inte längre ha några problem med blåsan. Så upptäckte jag att hon bara blev smalare och smalare men åt som en ko. På riktigt alltså, hon äter blomkål, korv, bacon, pepparkakor.. Så jag bad min sambo ta henne till veterinären igen, för jag klarar inte av att höra om hon är sjuk.

Fick svar i fredags, hon har problem med njurarna och det mest humana saken att göra är att avliva henne. Min sambo ringde mig på lunchen i fredags och berättade och jag bara grät, kunde inte äta något alls. Min katt betyder jättemycket för mig. Fick henne av en vän när min mamma var döende, så jag har liksom haft henne i snart fem år. Hon är en väldigt speciell katt och väldigt fin. Lycka är helvit och veterinären sa att helvita katter oftast har något problem med njurarna. Nu har vi bokat tid, nästa vecka på tisdagen när jag är ledig. Jag vill att hon ska somna in i min famn. Mitt hjärta känns inte helt längre, jag älskar verkligen min katt.

Jag kanske inte bloggar så mycket denna vecka, ska försöka spendera så mycket tid som möjligt med Lycka.

Jag älskar dig Lycka, hoppas du får träffa mamma när du kommer till himlen <3

Kommentarer

 1. Kära lilla du, jag lider med dig. Känns tramsigt att säga att det är bäst för katten och att hon inte kommer att lida mer. Men så är det ju även om det är svårt att ta in när man är ledsen. Ens djur blir ju som ens barn, en del av en själv. Sånt här är riktigt jobbigt.
  Jag skickar många kramar!

  SvaraRadera
 2. Usch :( Vad tråkigt, det är alltid så himla trist när dom små djuren blir sjuka och man känner sig bara så maktlös. Skickar stora styrkekramar!

  SvaraRadera
 3. Det är hemskt att behöva ta bort ett djur.
  Min katt fick somna in i mina armar och det är det värsta jag varit med om. Men jag skulle inte vilja att det var annorlunda. Ninni fick somna in där han kände sig trygg. Det kommer Lycka också göra <3 Och jag är säker på att hon kommer träffa din mamma i himlen!
  Kram <3

  SvaraRadera
 4. Så, så, så tråkigt! jag lider verkligen med dig! stor kram!

  SvaraRadera
 5. Jag är så oerhört ledsen att höra detta. Så djupt tragiskt. Och är hon bara fem år? Stackars dig och stackars henne. Att förlora sin katt är verkligen tungt och jag sörjer min Edit varje dag och tänker ofta även på de katter jag haft som gått före henne. Jag önskar jag kunde säga eller göra något för att trösta dig. Massor med tröstekramar från mig.

  SvaraRadera
 6. Hon är så underbart söt!

  Det är verkligen hemskt när djur är sjuka :( Det är ju säkert det allra bästa beslutet du tagit, även om det är himla tufft. Njut så mycket du kan av den sista tiden. Alla tröstkramar till dig!

  SvaraRadera
 7. Känner med dig! Har själv en liten kattmadam här hemma som nu börjar bli lite till åren även om inte tio är lastgammalt. Varje gång hon försvinner stannar hjärtat till lite grann innan vi lyckats leta rätt på henne igen.
  Även om det bär emot så har du tagit rätt beslut, klart att hon inte ska behöva lida av sin sjuka.

  SvaraRadera
 8. Så jäkla tungt! Sånt här är verkligen baksidan med att ha djur. Jag gråter fortfarande ibland när jag tänker på vår hund och det är 7 år sen vi fick ta bort henne. Känner verkligen med dig...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg