Att förändras -30kg

Jag skriver detta inlägg för min skull, för att jag ska påminnas om hur duktig jag har varit, för ibland behöver jag det.

Min viktresa började i juni 2012 och jag har sen dess gått ner 30 kg. Mest på att lägga om kosten till en lågkolhydratkost men det har även blivit lite träning. Nu har jag träningsförbud ett tag på grund av körtelfeber men när jag får igen så kan jag lova er att jag kommer bo på gymmet.

Jag kan inte riktigt förstå att jag har gått ner så mycket i vikt, att jag har lyckats. Det är mycket att processera både fysiskt och psykiskt, det har totalt förändrat mig. Det har bland annat varit en stor orsak till min separation men även till att jag vågade visa framfötterna ordentligt på jobbet. Jag har skapat nya kontakter iår som blivit vänner för livet. Jag är otroligt tacksam att jag valde att ta steget och kämpa för mig själv.

När jag går förbi skyltfönster och ser min egen spegelbild kan jag inte riktigt förstå att det är jag som går där. När jag bär en klänning i strl M tänker jag att jag måste drömma, det är inte jag. Eller när jag äntligen kunde ha min målklänning igen, som för övrigt är alldeles för stor nu, det är en sån härlig känsla. Jag älskar att laga mat och iom detta har jag lärt mig att laga god och bra mat från grunden.

Att ta hand om sig själv är så viktigt, både psykiskt och fysiskt. Detta har lett till att jag äntligen hittat tillbaka till den Emelie jag var innan min mamma gick bort 2008. Det är en fantastisk känsla och jag har gjort det alldeles själv.

Här kommer lite bilder på mitt ansikte, ibland tänker jag att det nog inte syns så mycket på ansiktet att jag gått ner i vikt, men jag låter bilderna tala för sig själv..


De tre första bilderna är från 2012 och de sista är från september iår. En jäkla skillnad och jag är så lycklig över att jag tog steget ut i det okända och var villig att förändras.

Kommentarer

 1. Stor förändring! Du är så fin och har gjort ett fantastiskt jobb. Fint att höra att du mår så bra. Kram till dig. :)

  SvaraRadera
 2. Du är så otroligt stark min vän! Otroligt målmedveten också! Wow, vilken resa du gjort alltså! <3

  SvaraRadera
 3. Det syns såååå mycket på ditt ansikte och din kropp och du har gjort ett superbra jobb! Jag vet vad du menar med att skriva ned för sig själv ibland, för att man ska påminna sig om vilken resa man gjort och vilken kamp man fört/för. Du ska vara superstolt över det du gör/gjort och det är så roligt att läsa om att du mår bättre idag efter allt du varit med om. Du är grym tjejen. Kram! ♥

  SvaraRadera
 4. Du är jätteduktig! Och jag tycker visst det syns jättemycket på bilderna att det hänt massor. Sedan tror jag att 30 kg på kroppen nog har synts massor också. Sjukt duktigt och du ska vara jättenöjd och stolt över dig själv. Det är okej att påminna sig! :)

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt jobb. Kram! :)

  SvaraRadera
 6. <3 stora kramar till en inspirerande tjej och vän. xx

  SvaraRadera
 7. <3 stora kramar till en inspirerande tjej och vän! xx

  SvaraRadera
 8. Klart att det syns skillnad, du ser mycket tuffare ut nu. Då menar jag inte just utseendet utan att du utstrålar något annat på de två bilderna som är tagna i år. En tuffare och mer självsäker kvinna.

  SvaraRadera
 9. Det syns stor skillnad i ditt ansikte, särskilt ögonen. Mycket, mycket bra jobbat! Att må bra är så himla viktigt! Det sprider sig som ringar på vattnet, till alla möjliga av livets områden!

  SvaraRadera
 10. Du är otroligt vacker och duktig som fixat detta :)
  Jag har själv varit överviktig och låg lite över 100kg som mest å sedan ner till 52kg men då var jag tvungen att gå upp i vikt för att jag vägde för lite så nu e jag stabil å ligger runt 60-62 kg. I högstadiet hade jag anorexia å vägde 43kg. Det bästa är när man hittar en normal vikt som man känner att man trivs i, och jag vet hur det var när man gick ner i vikt ....alla kläder man kunde ha.. en helt ny värld som öppna sej.
  Du ska vara enormt stolt över dej själv ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg